[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ارسال مقاله :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
فرم برقراری ارتباط::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
آمار نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
..
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای اصطکاک

آقای رضا پول تنگری، آقای مصطفی صفدری شادلو،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده

در این مقاله نوعی مکانیزم لنگ و لغزنده ارائه و بررسی گردیده و مقایسه‌ای میان عملکرد آن نسبت به نوع مرسوم برای یک موتور چهار زمانه احتراق جرقه‌ای انجام شده است. در این مقایسه از مدلسازی فرآیندهای ترمودینامیکی و نیروهای لرزشی و درونی استفاده شده و در نهایت، مزایا و معایب مکانیزم پیشنهادی عنوان گردیده است. پارامترهای مورد استفاده در این قیاس شامل، اصطکاک بدنه پیستون، نوع روانکار، تعداد رینگها، نوع، مقدار و بازه زمانی احتراق سوخت، آوانس جرقه، جرم قطعات، نسبت تراکم و سرعت زاویه‌ای لنگ، خصوصیات ترمودینامیکی هوای ورودی و دمای بدنه سیلندر می‌‌باشد. مکانیزم پیشنهادی از دیدگاههای ترمودینامیکی، اصطکاک داخلی، ابعادی و همچنین آلودگی صوتی و شیمیایی محیط زیست بر مکانیزم مرسوم چیرگی داشته و  ضمن بهبود گشتاور و توان خروجی، باعث کاهش مقادیر قابل توجهی در مصرف سوخت خواهد بود. در عین حال از نظر پیچیدگی ها و تعدد قطعات و فرآیندهای ساخت و مونتاژ دارای معایبی می‌باشد.


میثم سپهری نژاد، محمد قلم باز،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

نانو مواد جهت بهبود خواص رئولوژی و تریبولوژیکی گل حفاری پایه آبی مورد بررسی قرارمی گیرند. به علت مشکلات عملیاتی و محیط زیستی، استفاده از سیال حفاری پایه روغنی و سیال حفاری پایه سینیتیکی محدود شده و سبب شده است که پژوهشگران به دنبال راه جدیدی برای بهینه کردن خواص رئولوژیکی و تریبولوژیکی سیال حفاری پایه آبی باشند. در این پژوهش به بررسی توانایی نانو گرافیت بعنوان افزودنی اصلی برای بهینه سازی صافاب و روانکاری ودیگر خواص رئولوژیکی سیال حفاری پایه آبی پرداخته شده است. به این منظور، تاثیر افزودن غلظت های مختلف ۰,۰۱ppb ,۰.۰۲ppb ,۰.۰۳ppb ,۰.۰۷ppb ,۰.۰۹ppb ,۰.۱ppb ,۰.۲ppb ,۰.۳ ppb نانو گرافیت در بهبود خواص رئولوژیکی و تریبولوژیکی سیال حفاری پایه آبی آزمایش شد. نتایج نشان داد که ضریب اصطکاک برای سیال حفاری پایه آبی بدون نانو ذرات ۰,۱۸ بود. افزودن ۰,۱ppb از نانو گرافیت باعث کاهش  ۳۳% ضریب اصطکاک می شود. همچنین میزان صافاب گل با افزودن ۰,۱ppb از نانو گرافیت برابر ۴ml و استحکام ژله ای ۱۰ دقیقه در این حالت برابر۴Pa.s  می باشد. در نتیجه افزودن ۰,۱ppb از نانو گرافیت به سیال حفاری پایه آبی می تواند بهترین انتخاب می باشد
نادیا خرم شاهی بیات، عباس تقی پور،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۸-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی تجربی نقش نانو ذرات اکسید مس در بهبود خواص تریبولوژیکی روان­کار می­باشد. این پژوهش شامل سه مرحله است. در مرحله اول نانو ذرات اکسید مس با درصدهای وزنی ۱/۰، ۲/۰ و ۵/۰ به عنوان افزودنی به روغن بهران سوپر توربو دیزل SAE ۱۵W-۴۰ اضافه شد. برای پراکنده کردن نانو ذرات در روان­کار از حمام التروسونیک و همچنین برای پایداری سیال و جلوگیری از ته‌نشینی نانو ذرات جامد از سورفکتانت span۸۰ استفاده گردید. در مرحله دوم آزمون‌های تجربی، شامل آزمون سایش با استفاده از دستگاه آزمون سایش پین روی دیسک و آزمون رسانایی گرمایی انجام گرفت. در مرحله سوم نیز نتایج حاصل تحلیل و عملکرد مخلوط­های نانو سیال با سیال پایه مقایسه گردید. نتایج این پژوهش کاهش مقادیر ضریب اصطکاک، کاهش میزان سایش و افزایش رسانایی گرمایی مخلوط­های نانو روان­کار در مقایسه با سیال پایه را نشان داد. بر اساس نتایج، کم­ترین ضریب اصطکاک، کم­ترین میزان سایش و بیشترین ضریب رسانایی گرمایی مربوط به مخلوط نانو روان­کار حاوی ۵/۰ درصد وزنی نانو ذرات اکسید مس می­باشد. میزان کاهش ضریب اصطکاک این مخلوط نانو روان­کار در مقایسه با روغن پایه %۱/۳۷، میزان کاهش سایش %۳/۵۸ و میزان افزایش رسانایی گرمایی در مقایسه با روغن پایه %۸۴/۳ بود. نتایج گویای نقش مثبت نانو ذرات اکسید مس به عنوان افزودنی در بهبود خواص تریبولوژیکی روان­کار می­باشد.
 
سجاد کیخواه، احسان اله عصاره،
دوره ۹، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

 امروزه بحث افزایش راندمان و بهبود مصرف انرژی در صنایع بیش از پیش مورد توجه محققان قرار گرفته است. به همین دلیل در این پژوهش یه آنالیز عددی انتقال حرارت و جریان سیال درون یک لوله حاوی محیط متخلخل و استفاده از نانوسیال پرداخته شد. استفاده همزمان از ساختار متخلخل و نانوسیال به‌عنوان سیال از نوآوری‌های این پژوهش محسوب می‌شود که باعث افزایش چشم‌گیر انتقال حرارت در لوله می‌شود. مدلسازی به صورت دو بعدی و با فرض جریان آرام، به‌صورت دما ثابت و با حضور نانوسیال آب-نقره جهت بهبود انتقال حرارت انجام شد. هدف اصلی این پژوهش رسیدن به حداقل ضریب اصطکاک و حداکثر عدد ناسلت به‌طور همزمان به‌عنوان دو هدف متضاد برای کاهش مقاومت جریان در لوله و افزایش انتقال حرارت در نظر گرفته شد. پروفیل­ های سرعت؛ فشار و دمای لوله ­ی دو بعدی در کسر حجمی، ضریب تخلخل و اعداد دارسی متفاوتی به ­دست آمد. سپس به بررسی عدد ناسلت و ضریب اصطکاک پرداخته شد. نتایج این بررسی نشان داد که با کاهش عدد دارسی، مقدار عدد ناسلت افزایش می ­یابد. همچنین مقدار ضریب اصطکاک نیز حدودی افزایش داشته است. علت افزایش انتقال حرارت را می­توان مربوط به افزایش اندرکنش بین نانوسیال و ماده متخلخل دانست. در واقع اعداد دارسی بزرگ­تر دارای میزان بازیابی انرژی کمتری در مقایسه با هدر رفت انرژی هستند. علت دیگر افزایش عدد ناسلت را می­ توان کاهش دما نیز دانست. علت افزایش ضریب اصطکاک را نیز می­توان مربوط به افزایش سرعت، فشار و عدد رینولدز در طول لوله دانست.

 
میثم پویانیان، اشکان غفوری،
دوره ۹، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

تاثیر استفاده از پره‌های زاویه‌دار در یک مبدل حرارتی دایره‌ای شکل با استفاده از انواع مختلف نانوسیال، به صورت عددی مورد مطالعه قرار گرفته است. معادلات پیوستگی، مومنتوم و انرژی با استفاده از روش حجم محدود حل شده است. دیواره لوله با شرایط مرزی شار حرارتی یکنواخت حرارت داده می‌شود. در این مطالعه از دو چیدمان مختلف جهت قراردادن پره زاویه‌دار (رو به جلو و رو به عقب) و عدد رینولدز در محدوده ۱۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ استفاده شده است. اثرات مختلف زوایای شیب و گام‌های آشفته ­ساز آجدار برای سه نوع نانوذره مختلف Al۲O۳ ،CuO  و  ZnO با کسرهای حجمی مختلف در بازه ۱ تا ۴ درصد و قطرهای مختلف نانوذره در محدوده ۲۰ تا ۵۰ نانومتر که در یک سیال پایه (آب) مخلوط شده اند، استفاده شده است. نتایج حل عددی نشان می دهد که چیدمان آشفته ­ساز آجدار رو به جلو با تعداد ۴ پره و تحت زاویه شیب ۹۰ درجه می­تواند انتقال حرارت را تقریباً با ۷۷ درصد در پایین ­ترین زاویه شیب (۱۰ درجه) و  بیشترین گام (۵۰ میلیمتر) بهبود بخشد. حداکثر ضریب اصطکاک، حدودا ۷/۵ برابر لوله صاف است و مقدار معیار ارزیابی عملکرد در بازه ۳۴/۱ تا ۵۷/۱ قرار دارد. همچنین مشخص گردیده است که نانوسیال Al۲O۳ بیشترین مقدار عدد ناسلت را دارا می ­باشد و پس از آن ZnO و CuO قرار دارند در حالیکه آب خالص کمترین عدد ناسلت را دارد. همچنین عدد ناسلت با کاهش قطر نانوذره و افزایش کسر حجمی نانوذرات افزایش می­ یابد، در حالیکه در قطرهای مختلف نانو ذرات Al۲O۳، ضریب اصطکاک تاثیر چندانی نمی ­گذارد.

نوید کریمی بابا احمدی، عباس تقی پور،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

پدیده اصطکاک و سایش در همه جا وجود دارد، از سیستم های نانو الکترومکانیکی در پزشکی تا پیشرانه الکتریکی یکپارچه در مقیاس بزرگ در ناوهای هواپیمابر. کاربرد نانو مواد به عنوان افزودنی­ در روغن­ های روان­ کننده در حال توسعه و پیشرفت است و در کنترل اصطکاک و سایش از اهمیت بالایی برخوردار است. این بررسی بر روی کاربرد انواع نانو مواد در روغن­ های روان­کار تمرکز دارد و به طور جامع ویژگی­ های تریبولوژیکی این مواد را به عنوان افزودنی مورد مقایسه قرار می­ دهد. در پایان، پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی در زمینه نانو مواد به منظور افزودنی در روغن ­های روان­ کننده، عنوان شده است. این بررسی به درک کلی استفاده از نانو مواد در روغن­ های ­روان­ کننده کمک نموده و دستیابی به طرحی بسیار خوب از نانو افزودنی­ ها با عملکردهای تریبولوژیکی برجسته را ارتقا می­ دهد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی تخصصی مهندسی مکانیک تبدیل انرژی Journal of Energy Conversion
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700