[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ارسال مقاله :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
فرم برقراری ارتباط::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
آمار نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
..
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای عدم تعادل حرارتی

صابر کرد، محمد قلم باز،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

انتقال حرارت جابجایی طبیعی نانوسیال درون یک محفظه بسته به شکل مثلث با زاویه راست و اشباع شده با ماده متخلخل مورد بررسی قرار گرفته است. یک گرم‏کن در دیواره عمودی سمت چپ قرار گرفته است. ضمن این‏که دیواره مورب (وتر مثلث) و نیز دیواره افقی به ترتیب در دمای پایین‏تر و عایق حرارتی فرض شده‏اند. با بهره‏گیری از عدم تعادل حرارتی موضعی، سه معادله حرارت (انرژی) برای فاز سیال، نانوذرات و فاز جامد تعریف شده‏‏اند. همچنین، به  منظور تعیین رفتار جامع نانوذرات پخش شده درون فاز سیال، مدل غیر‏همگن (بونجیورنو) بکار رفته است. معادلات حاکم در پژوهش حاضر در ابتدا با یک‏دیگر کوپل شده‏اند، سپس به شکل بی‏بعد خود انتقال یافته‏اند و در نهایت با استفاده از روش المان محدود حل شده‏اند. لحاظ نمودن سه معادله حرارت، امکان ارزیابی عدد ناسلت برای هر فاز به‏طور جداگانه را فراهم کرده است. همچنین اثرات تغییر موقیت و اندازه گرم‏کن بر روی میزان انتقال حرارت فاز سیال ، نانوذرات و فاز جامد مشخص شده است. نتایج نشان می‏دهند که عدد ناسلت متوسط نانوسیال، به علت در گردش بودن فاز سیال و نانوذرات، دارای نرخ انتقال حرارتی بالاتری از عدد ناسلت متوسط فاز جامد است.


علی طهماسبی، امین رضا نقره آبادی، عزیز عظیمی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، انتقال حرارت جابجایی طبیعی همبسته در یک محفظه مربعی متخلخل اشباع ­شده با سیال که توسط دو دیوار جامد عمودی با ضخامت یکسان احاطه شده، به­صورت عددی بررسی شده است. دیواره­های عمودی محفظه به­طور جزئی در دو دمای متفاوت گرم شده و دیواره­های افقی عایق می­باشند. از مدل بریکمن- فورچهمیر- دارسی توسعه­یافته و مدل عدم تعادل حرارتی برای شبیه­سازی جریان و انتقال حرارت در محیط متخلخل استفاده شده است. معادلات حاکم پس از بی­بعدسازی با روش المان محدود گالرکین حل شده­اند. تأثیر پارامترهای مهم شامل عدد رایلی، عدد دارسی، عدد پرانتل، نسبت ضریب هدایت حرارتی سیال به فاز جامد محیط متخلخل، ضریب انتقال حرارت جابجایی بین سیال و فاز جامد محیط متخلخل و خصوصیات همبسته همچون ضخامت دیوار و نسبت ضریب هدایت حرارتی دیوار به سیال بر میزان انتقال حرارت درون محفظه بررسی شد. نتایج نشان داد که به غیر از عدد پرانتل، تمامی پارامترهای مذکور تأثیر قابل­ توجهی بر عدد ناسلت متوسط دارند. همچنین مشاهده شد که در مقادیر بالای نسبت ضریب هدایت حرارتی سیال به فاز جامد و ضریب انتقال حرارت جابجایی بین آن­ها، مقادیر عدد ناسلت متوسط مدل تعادل حرارتی با مدل عدم تعادل حرارتی برابر شده و فرض تعادل حرارتی بین فازهای محیط متخلخل معتبر می­شود. 


محمد قلم باز، محسن سرلک،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در مطالعه حاضر، به بررسی انتقال حرارت جابجایی طبیعی در محفظه بسته حاوی مواد متخلخل با ابعاد L*L و دو دیواره عمود با ضخامت d در طرفین می‌پردازیم که دیواره بالا و پایین عایق و قسمتی از هر دو دیواره سمت چپ و راست در دمای ثابت hcT ثابت نگه داشته می‌شود. مطابق با هندسه مساله در دیواره جامد انتقال حرارت هدایت و در محفظه محیط متخلخل هم انتقال حرارت هدایت و هم انتقال حرارت جابجایی وجود خواهد داشت. در این پژوهش سیال تراکم ناپذیر، نیوتنی و جریان پایا در نظر گرفته شده است. با توجه به پایا بودن انتقال حرارت شرط عدم تعادل حرارتی بین سیال و ماتریس جامد محیط متخلخل برقرار است. تمامی خواص ترموفیزیکی به جز چگالی ثابت فرض شده است. سیال درون محفظه را تراکم‌ناپذیر، نیوتنی و همگن فرض کرده و به دلیل اختلاف کم دما از فرض بوزینسک استفاده شده است. جریان سیال را همچنین دوبعدی، پایا و آرام فرض می ­کنیم. فازهای سیال و جامد در ناحیه متخلخل بدون تعادل حرارتی بوده و به همین دلیل از یک مدل دو دمایی برای بررسی رفتار انتقال حرارت در محیط متخلخل استفاده می‌شود. در ناحیه متخلخل از مدل گسترش یافته بریکمن-دارسی برای حل استفاده شده است. خطوط جریان، خطوط دما و ناسلت  برای مقادیر مختلف عدد رایلی، عدد دارسی، مورد بررسی قرار گرفته است. با درنظر گرفتن مدل عدم تعادل حرارتی، در هر المان محیط متخلخل تفاوت دما میان فاز جامد محیط متخلخل و سیال درون آن وجود خواهد داشت. در این صورت، معادلات حاکم کمکی برای تفکیک رفتار فازهای جامد ماتریس متخلخل و سیال درون آن نیاز خواهد بود. در کابردهای با تولید حرارت داخلی در فاز جامد، از آنجا که حرارت در فاز جامد تولید شده و سپس به سیال منتقل می‌شود مدلسازی با درنظر گرفتن اثرات عدم تعادل حرارتی امری ضروری است. با توجه به کاربردهای مهم مدلسازی انتقال حرارت جابجایی طبیعی در محیط متخلخل در حالت عدم تعادل حرارت، هدف پژوهش حاضر، مدلسازی ‌انتقال حرارت جابجایی طبیعی همبسته در یک ماتریس متخلخل با تولید حرارت داخلی و اشباع شده با یک سیال می‌باشد
سیدحمزه دهقانی، محمد قلم باز،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

در پژوهش حاضر، انتقال حرارت جابجایی طبیعی همبسته درون یک محفظه متخلخل اشباع و در حضور نانوسیال هیبریدی در شرایط عدم تعادل حرارتی موضعی مورد ارزیابی قرار گرفته است. معادلات پیوستگی، مومنتوم و حرارت برای فاز سیال و ماتریس جامد متخلخل، معادلات حاکم بر مسئله هستند. معادلات یادشده و شرایط مرزی مرتبط با آن‏ها، به شکل بی‏بعد خود انتقال یافته؛ با بهره‏گیری از روش المان محدود، به کمک کدنویسی در نرم افزار متلب و توابع کمکی تعریف شده در نرم‏افزار کامسول حل شدند. به منظور اطمینان از کد دینامیک سیالات محاسباتی، نتایج پژوهش حاضر با نتایج پژوهش‏های معتبر پیشین مورد اعتبارسنجی قرار گرفتند. تأثیر پارامترهای کسر حجمی نانوذرات، عدد رایلی و دمای کارکرد در محدوده‏های پیش فرض بر میزان انتقال حرارت درون محفظه بسته بررسی گردید. بدین منظور، نتایج برای عدد ناسلت فاز سیال و ماتریس جامد متخلخل به صورت موضعی و متوسط ارائه گردیده‏اند. همچنین خطوط دماثابت و خطوط جریان با هدف درک بهتر نتایج، به نمایش درآمده‏اند.  
سیدحمزه دهقانی، محمد قلم باز،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در پژوهش حاضر، اثرات ضخامت دیواره و تخلخل بر میزان انتقال حرارت جابجایی طبیعی همبسته نانوسیال هیبریدی درون محفظه بسته چهارضلعی مورد ارزیابی قرار گرفته است. معادلات پیوستگی، مومنتوم و حرارت برای فاز سیال و ماتریس جامد متخلخل، معادلات حاکم بر مسئله هستند. معادلات یادشده و شرایط مرزی مرتبط با آن‏ها، به شکل بی‏بعد خود انتقال یافته؛ با بهره‏گیری از روش المان محدود، کدنویسی در نرم افزار متلب و توابع کمکی تعریف شده در نرم‏افزار کامسول حل شدند. نتایج حاصل از کد دینامیک سیالات محاسباتی محاسباتی، با نتایج پژوهش‏های معتبر پیشین مورد اعتبارسنجی قرار گرفتند. تأثیر اعداد بی‏بعد رایلی، دارسی و پارامترهایی نظیر ضخامت دیواره رابط، نسبت ضریب رسانش حرارتی دیواره ضخیم به سیال و ضریب انتقال حرارت رابط بین دو فاز نانوسیال هیبریدی و ماتریس جامد محیط متخلخل در محدوده‏های پیش‏فرض بر میزان انتقال حرارت درون محفظه بسته بررسی گردید. از این رو، نتایج در دو بخش مجزا برای بررسی اثرات انتقال حرارت جابجایی طبیعی همبسته و محیط متخلخل در شرایط عدم تعادل حرارتی موضعی ارائه شده اند. نتایج بیان‏گر آن است که افزایش ضخامت دیواره و عدد دارسی سبب بهبود میزان انتقال حرارت نانوسیال هیبریدی می‏شوند؛ حال آن‏که ازدیاد پارامتر ضریب انتقال حرارت رابط بین دو فاز نانوسیال هیبریدی و ماتریس جامد متخلخل، کاهش انتقال حرارت نانوسیال هیبریدی را در پی دارد. همچنین میان پارامترهای یاد شده، پارامتر نسبت ضریب رسانش حرارتی دیواره ضخیم به سیال می تواند نرخ انتقال حرارت ماتریس جامد متخلخل را تغییر دهد.
شیرین وفاجو، محمد قلمباز،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

   در این مطالعه شرایط گرمایی برای یک محیط متخلخل در شرایط عدم تعادل حرارتی (LTNE) مورد بررسی قرار گرفته است. اگر چه در بسیاری از کاربردهای مهندسی فرض تعادل حرارتی دارای دقت خوبی است اما در محیط متخلخل و در حالتی که اختلاف دمای بین فاز سیال و جامد زیاد باشد، از دقت پایینی برخوردار است. در این حالت باید از روش عدم تعادل حرارتی برای مدل سازی بهره برد. همچنین با ورود شار حرارت به مرز مشترک محیط متخلخل و تقسیم شدن آن بین سیال و ماتریس جامد پدیده ای بنام« شاخه ای شدن شار حرارت در مرز مشترک بین سیال و جامد» به وجود خواهد آمد. در این مطالعه این پدیده و نیز پنج مدل برای توزیع دما در مرز مشترک، تجزیه و تحلیل شده است. از آنجایی که ساختار محیط متخلخل پیچیده می باشد، در این مطالعه سعی شده است روش هایی برای مدلسازی شرایط مرزی، به وسیله مرور مطالعاتی از گذشته تا به حال مورد بررسی قرار گیرد


صفحه 1 از 1     

مجله علمی تخصصی مهندسی مکانیک تبدیل انرژی Journal of Energy Conversion
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700