[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: ارسال مقاله :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
فرم برقراری ارتباط::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
آمار نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISC
..
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای هیدروژن

احسان اله عصاره، احسان فرهادی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

در این پژوهش به تحلیل انرژی، اگزرژی یک سیستم تولید چندگانه انرژی بر مبنای انرژی زمین گرمایی پرداختیم. سیستم مورد بررسی متشکل از زیرسیستم­های زمین گرمایی، سیکل ارگانیک رانکین و الکترولایزر PEM و استفاده از ترموالکتریک است. سیال ارگانیک مورد استفاده در سیکل ارگانیک رانکین شامل مبرد R۱۲۳ است. محصولات این سیستم تولید چندگانه انرژی شامل برق و هیدروژن است. جهت مدلسازی سیستم مورد بررسی و همچنین به­دست آوردن نتایج حاصل از تحلیل سیستم از نرم­افزار ترمودینامیکی حل معادلات مهندسی (EES) استفاده شد. با استفاده از دمای محیط شهر بندرعباس برای گرم­ترین روز نتایج محاسبه و بررسی شدند. طبق بررسی­های به عمل­ آمده از پارامترهای تاثیر­گذار بر روی خروجی­های سیستم می­توان از بازده توربین، دمای ورودی به اواپراتور، معیار شایستگی ترموالکتریک، بازده پمپ و دبی جرمی ورودی به اواپراتور نام برد. همچنین نتایج نشان داد که سیستم زمین گرمایی کار حاضر در یک سال نسبت به دمای محیط شهر بندرعباس می­تواند به میزان ۳۵۲۸۱۶,۲ کیلووات در سال توان تولید کند و در نتیجه این سیستم می­تواند نیاز انرژی برق حدودا ۱۲ خانواده ایرانی را در طول سال تامین نماید.
هادی غائبی، پوریا سید متین، بهزاد عباس زاده،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

در پژوهش حاضر، یک سیکل جدید خنک کن بازیابی باز چند مرحله­ای اسکرمجت به همراه تولید توان و هیدروژن، که در آن سوخت اسکرمجت همان مبرد سیستم خنک کن می­باشد، ارائه شده است. تحلیل جامع ترمودینامیکی و اگزرژی به منظور ارزیابی عملکرد سیستم، محاسبه میزان تولید توان و هیدروژن بر روی سیستم پیشنهادی پیاده سازی شد. برای دبی جرمی سوخت ۰,۴ کیلوگرم برثانیه، ظرفیت خنک کاری سیستم جدید ارائه شده ۹.۱۶ مگاوات، خالص توان تولیدی ۳.۳۸ مگاوات و میزان هیدروژن تولیدی ۴۲.۲ کیلوگرم بر ساعت محاسبه شده است. از سوی دیگر، نتایج ارزیابی اگزرژی نشان داد که PEM الکترولایزر با بیش از ۴۴ درصد اتلاف اگزرژی بالاترین میزان اتلاف اگزرژی را در بین تمام اجزای مختلف سیکل پیشنهادی دارد. بعد از آن مسیر خنک کن اول با بیش از ۳۹ درصد اتلاف اگزرژی رتبه دوم را از لحاظ اتلاف اگزرژی داراست. بازده انرژی و اگزرژی سیستم ارائه شده به ترتیب ۱۳,۰۱ درصد و ۲۲.۱۲ درصد به دست آمده است. نتایج حاصل از مطالعه پارامتریک نشان داد که افزایش دبی جرمی به معنای افزایش تولید توان و خنک کاری خواهد بود و نیز در دبی جرمی سوخت ثابت با افزایش فشار پشت پمپ توان تولیدی افزایش می­یابد.
 
رفیعی، علی ارشادی، احسان اله عصاره،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

در این پژوهش به آنالیز ترمودینامیکی یک سیستم تولید چندگانه انرژی مبتنی بر انرژی زمین‌گرمایی برای تولید هیدروژن مایع، سرمایش، آب گرم و توان با استفاده از سیکل ارگانیک رانکین اصلاح‌شده پرداخته شد. سیستم مورد بررسی متشکل از زیرسیستم های زمین‌گرمایی، سیکل ارگانیک رانکین اصلاح‌شده، الکترولایزر غشای تبادل پروتون و منبع ذخیره هیدروژن مایع است. سیالات ارگانیک مختلفی برای افزایش عملکرد سیستم بررسی شد که در نهایت سیال ارگانیک R۱۲۳ انتخاب شد. تأثیر شش پارامتر طراحی شامل دبی جرمی ورودی به اواپراتور، دمای ورودی به مولد بخار بازیابی حرارت، بازده توربین، دمای ورودی توربین، دمای پینچ پوینت اواپراتور و بازده پمپ بر روی عملکرد سیستم بررسی شد که نتایج نشان داد تاثیرگذارترین پارامترها نرخ دبی جرمی ورودی، دمای ورودی به مولد بخار بازیاب حرارتی و دمای ورودی به توربین است. در این پژوهش کشور ایران برای راه‌اندازی سیستم پیشنهادی بررسی شد و دوازده شهر شامل شهرهای اصفهان، دزفول، ایرانشهر، کرمان، بجنورد، بیرجند، بندرعباس، بوشهر، بابل، رشت، اردبیل و زنجان انتخاب شد. در نهایت شهر رشت با عملکرد مناسب در تولید توان و هزینه مناسب انتخاب شد که نتایج زیست‌محیطی نشان داد سیستم پیشنهادی در شهر رشت می‌تواند به گسترش ۵ هکتاری فضای سبز کمک کند.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی تخصصی مهندسی مکانیک تبدیل انرژی Journal of Energy Conversion
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4700